En ros till ElisabethKenneth var där, Elisabeth var där och pressen var där. Allt är som det brukar när Kennethklubben ställer till med festligheter.

Denna gången var det som sagt Elisabeth som hälsade på oss på sin namnsdag och detta uppvaktade Kenneth givetvis henne med rosor för. Inte bara vi utan även GT kom på besök för att skriva om denna historiska händelse, det är första gången i världshistorien (vad vi vet) som två namnklubbar möts på detta sätt.

Under den delikata måltiden som dukats upp för oss på Eriksbergs bowlinghall så hölls det tal om hur respektive klubb hade startats. Vi har en av grundarna i vår förening i #3 Söderlund och Elisabeth hade sina två skapare på plats i form av Lisa Söderberg och Elisabeth Ljungström.

Efter att vi hade språkats vid en stund var det dags för dartmästerskapet så och efter tre inledande matcher där regler fick förklaras, pilar bytas ut samt regler förklaras igen så var ett finalfält klart bestående av Alvén, Lindblom, Andersson, Nye Alvén (Alltså Alvéns svärson som ju tagit sig namnet Kenneth), Bernting (Eriksbergs bowlings ägare) samt den enda av tjejerna som kvalade in, Lisa Söderberg.


Lisa och KennethEfter sju omgångar såg det ut att stå mellan regerande mästaren Andersson samt Alvén (svärfadern alltså). Det var "bara" Lisa som skulle avsluta omgång sju, hon hade då 95 poäng kvar. Efter att snyggt först ha träffat en trippel 15 följt av en trippel 14 återstod det bara 8 poäng och det var ingen match för henne att gå ner till noll på det, snacka om att maska formen.


Elisabeth blev alltså segrare för dagen och för det fick hon ett fint pris av bowlinghallen. Kvar var att reda ut vem som skulle bli mästare i Kennethklubben. Alvén hade 25 poäng kvar, Andersson 23. Efter två pilar hade Alvén så bara fyra poäng kvar men han missar sista pilen och Andersson kan kasta hem segern för andra året i rad.

En riktigt lyckad kväll och vi höll på en halvtimme längre än bowlinghallen egentligen hade öppet, tack för det Bernting. Och tack alla Elisabet som förgyllde vår afton, vi lär synas igen. Och tack alla ni andra, det blev en riktigt lyckad kväll.


Fler bilder finns att beskåda under "bilder" i menyn till höger, eller klicka här>>