Biljardvinnare 2015 SKKF

16 april och man börjar känna att våren är i antågande. April är också månaden då vi har det första av årets tre kamper, nämligen biljarmästerskapet.
Vi samlades på Biljardpalatset för att få oss en mumsbit först. Och det fick vi. Utsökt mat ansåg samtliga som var på plats. Dessutom hade de ett stort utbud av drycker vilket vi alla anså vara ett plus i kanten.
Nåväl, när maten väl var uppäten var det dags för dagens batalj. Efter gruppspelet som var snabbt avklarat var det dags för dagens två suveräner att mötas i en final. #305 Lindblom och #311 Andersson ställdes i en final där bäst av tre skulle vinna.
#305 vann slantsinglingen och fick således börja med att spränga. Det märktes att det var dagens bästa spelare som möttes för det blev jämna matcher.
Lindblom vann den försa omgången med minsta möjliga marginal. Andra omgången tog #311 en stor ledning men släppte sedan upp Lindblom, eller om Lindblom tog ikapp när han fick chansen, till att de var lika med bara var sitt klot plus åttan kvar. Anderssons nerver var dock på rätt ställe och han utjämnar till 1-1 i matcher.


Sista omgången så, direkt avgörande, vem skall bli Kennethklubben Framsidans biljardmästare 2015? Nu började nerverna komma. Dagens sämsta sprängning kom i dagens viktigaste match. Något Andersson utnyttjade och sänkte ett par bollar och tog en liten ledning direkt. Sedan blir det lite trevande spel där #305 tar in och går förbi. I ett läge där Andersson har tre bollar kvar på bordet och Lindblom har kvar att sänka åttan försöker Andersson sätta honom i ett svårt läge. I ena hörnet ligger åttan mycket nära hålet. Anderrson puttar den vita så att den lägger sig mer eller minde kloss an mot åttan som in sin tur ligger precis in till kanten. Omöjligt att skjuta ner åttan i närmaste hål alltså. Trodde alla.
Lindblom ville annorlunda. Han skjuter den vita från ena kortsidan till den andra, där den vallar och kommer tillbaka igen och slår ner åttan. Mycket snyggt. Så avslutar en mästare.
#305 tog hem årets titel och som ni kan se på bilden, han blev förvånad.