Svenska KennethKlubben Framsidan

Svenska Kennethklubben Framsidan är en del av Svenska Kennethklubben.

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
0

Almanacka med kommande aktiviteterna.

Här ligger en kalender för våren 2017.

SKKFs Traditionsenliga JanuariÖlprovning

 

Torsdagen den 19 januari 2017 besöker vi Göteborgs Nya Bryggeri.

Vi samlas på Göteborgs Bryggeri- museum i hus B på J.A. Pripps Gata 2, klockan 17:50. När alla har anlänt blir det en guidad visning av detta anrika museum.
Därefter direkt ut till Göteborgs Nya Bryggeri. Där det blir en presentation och ett glas med något gott öl.
När vi kommer tillbaka är det presentationssalen som gäller. Ett föredrag om ölkultur och bryggeri-historia där vi samtidigt provar 7 olika öl.
Efter visningen och ölprovningen ca klockan 20:00 blir det en enkel men god italiensk buffé och så bjuder Marc Rothausen på en öl i bryggeripuben.
Missa nu inte detta fantastiska tillfälle att få se museet och ett nystartat bryggeri. Samt få tillfälle att provsmaka ett antal utsökta öl, ihop med lite gott att äta.
Kostanden är 425 kr / person, som betalas på plats. Jämna pengar är ett krav, annars är 425 kr minimum. Kontanter gäller, inga andra betalningsmöjligheter finns.
Sista anmälningsdag är ”Tjugondag Knut”, 13 januari.

Anmälan, som är bindande, är ett måste och skall göras till:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
och / eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anmälan skall innehålla:
Fullständigt namn på alla som anmäler sig.
Mobiltelefonnummer. Detta för att kunna kommunicera om det blir svårt att hitta mm.
Har du frågor så går det bra att ta de via mail.

Kenneth Lindblom
Kassör SKKF
070 267 71 44

SKKFs spelar boule
Torsdagen den 16 februari 19:00 (ttim)

Boule eller pétanque som är en variant av flera olika boulespel är ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallad "lille". Ordet boule är egentligen det franska ordet för klot. I Frankrike och de flesta andra länder benämns spelet pétanque.

Vi beger oss till Boulebar i Rosenlund för att lära oss denna som de flesta av oss nog mest sysslat med på sommrarna och med plastklot inköpta på en mack någonstans.

En kväll med både boule och mat står på programmet. Vill du vara med och äta innan så ses vi klockan 18.00, annars börjar spelet ca 19.00. Anmälan är obligatorisk och vid för få anmälningar ställs arrangemanget in.

Anmäl senast 10:e februari till #311 Andersson


Shuffleboard
Torsdagen den 16 mars 18:00 (ttim)

Vi beger oss till Biljardpalatset för att testa shuffleboard, spelet där alla kan vara med.

Borden är sju meter långa, varje lag har fyra puckar och kastar varannan puck. Den som är närmast bortre kortsidan av bordet får poäng i olika poängzoner (mellan 1 och 5). Först till 15 poäng vinner. Man kan spela två-åtta spelare per bord.

Kom och testa, det är första gången vi provar på. Mat 18:00. Shuffleboard 19:00

Anmälan till #305 Lindblom


Kennethdagen
Onsdagen 22 mars 12:00-sent

Denna dag kommer vi att uppehålla oss helt och på Opalen.

Årsmöte med ärtsoppa och pannkakor 12:00
Den traditionsenliga ärtsoppan med passande dryck som följs av pannkakor och Kennethbakelse. Allt till det facila priset av 50 kronor.

Efter avslutad lunch tar årsmötet vid där allehanda punkter skall gås igenom.
Har du något du vill ha med under övrigt får du gärna skicka in det i förväg.

Humning och mumning 15:00
Den klassiska relaxen vi alltid har efter årsmötet skall hållas i våt och bubblande miljö. Relaxavdelningen på Opalen uppfyller alla dessa krav med bred marginal. Glöm inte badbyxor. Handduk finns att låna på plats. Och i bastu och pool dricker vi i plastglas eller ur plåtburk. Glasflaskor är strängeligen förbjudet.

På kvällen är Kenneths fru välkommen. Du betalar själv för din mat och dryck och Kennethklubben bjuder på entré till underhållningen.

Mat 18:00
Vi äter middag på Opalen och våra fruar anländer.
Meny att välja på är kött eller fisk men det är tyvärr inte klart riktigt vilka sammansättningar som kommer att erbjudas när detta infoblad går i tryck. När du väl är anmäld kommer du att få information av vad som kommer att erbjudas och vilka kostnader det handlar om.


Stand up comedy på Opalen 21:00
Göteborgs egen humorstolthet Niklas Andersson kommer denna kväll att uppträda tillsammans med Johan Rheborg och Therese Sandin. En massa goda skratt utlovas.

Till middagen och underhållningen behöver vi ha din anmälan senast 1:a Mars. Till årsmötet och relaxen behöver vi veta senast 15 mars.


Biljard
Torsdagen den 20 april 18:00 (ttim)

Dags att greppa kön. Nej, inte kön till Kennethklubbens arrangemang utan biljardkön. Hur bra är du på att använda kritan? Kan du sänka åttan när pressen är hög? Från vilket håll spränger du?

Alla dessa frågor kan du få svar på under denna dag. Biljarden spelas på Biljardpalatset. Vi börjar med att äta klockan 18.00 och planerar att starta själva spelet runt 19.00. ”Ettans pokal” står på spel och vi skall försöka få tillbaka den från #305 Lindblom som är regerande mästare.

Anmäl till #305 Lindblom


Gamla Kennethdagen
Lördagen 29 april

Kenneth Ryding har fixat till ett evenemang denna dag. Vi är bokade på ölprovning den 29 april 2017 klockan 13.00 på Byaregårdens Brygghus.
Förutsättningen är att vi blir minst 8 personer samt att transport fixas, Göteborg –Väröbacka.
För mer info får du klicka dig in på deras hemsida, www.byaregardensbrygghus.se

Vid för få anmälda ställs det in.
Anmälan snarast till #305 Lindblom

Vår saknade men inte glömda gamla dag. Denna dag firar man ensam, en middag för två eller ett stort kalas, du väljer själv. Det viktiga är att du på något sätt uppmärksammar och hedrar denna dag. I och med att det är lördag tycker jag du bjuder till ordentligt och bjuder in grannen och firar med om du inte åker med på ölprovningen.


Åby
Torsdagen 18 maj 17:00 (ttim)

Vi skådar hästar som skall trygga vår pension. Vi skådar VD:n Kenneth Thollström som kan komma med bra tips. Vi skådar menyn på Pegasus och äter god mat. Mat följs av trevlig efterrätt. Sedan skådar vi solen gå ner när vi själva beger oss hemåt. Kenneths fru är välkommen med.
Föranmälan till #305 Lindblom


Ångaren Bohuslän
7 eller 14 Juni

Vi tar en tur med ångaren Bohuslän 7 eller 14 juni, vi kan inte boka biljetter förrän april och vi kommer att boka bokas längre fram.

Viktigt då att boka upp sig i tid så du får en garanterad plats. Vi köper upp et antal biljetter annars och sedan är det först till kvarn som gäller.

Föranmäl till #305 Lindblom