Fotboll

Fint diplomSes av många som den riktigt stora begivenheten under året och det är ju en Kennet(h) som håller ihop det hela.

För första gången skulle vi vara med och vara behjälpliga med allehanda saker i och kring cupen. Vist kändes det lite spännande. Tidigt på morgonen träffades vi, Kennet Andersson, #3, #305, #306, #311, #369 & #3028 för att göra vårt bästa och dessutom sälja tunnbröd. Den numer berömda KennethKakan. Allt till förmån för kampen mot Prostatacancer. Försäljningen gick strålande. Det egenhändigt bakade brödet inbringade hela 2 610:-. En kund betalade t.o.m. 100:- för en påse.

Som grädde på moset skänkte SKKF 3 000:-. Pengarna överlämnades av SKKF till Kenneth Andersson vid en ceremoni på scenen.

Utöver detta utförde vi ett antal andra göromål under dagen. Det är mycket som ska klaffa under ett sådant arrangemang.

Vi fick uppleva en fantastisk dag på Heden. Vädret var, givetvis, på vår sida (Stockholm Maraton hade nästan minusgrader denna dag) och det gamla publikrekordet slogs med råge. Massor av rolig fotboll och andra aktiviteter. Mat och dryck. Många nya bekantskaper gjordes och skribenten samlade in en massa autografer till barnbarnen. Ni ska veta att det var många idrottsprofiler på plats.

Naturligtvis var det Team Kennet som vann cupen.

Dagen avslutades med en bankett på Valand med över 300 gäster. Under banketten hölls också en auktion som bör ha inbringat över en halv miljon till Cancerfonden (Eric Karlsson All Star Team JVM tröja såldes t.ex. för över 200 000:- bara den).

Totalt har cupen hittills inbringat nästan 1 miljon när alla utgifter är betalda så här långt. Auktionen är då troligen inte inräknad, och bidragen fortsätter att strömma in.

Slå det om ni kan, Bosse, Sven, och ni andra.

Nästa år är vi där igen. Planeringen är redan i full gång.

Mer info finns på www.kennetcup.se och www.cancerfonden.se. Där kan du läsa hur även du kan skänka en slant till Kennet Cup.

Det hade blivit dags för derby på Gamla Ullevi. GAIS och IFK skulle drabba samman, igen. Och vi hoppades att Kenneth Gustavsson i GAIS skulle visa alla hur fotboll skall spelas.

Efter viss förtäring ställdes kosan mot arenan och matchen tog sin början. Inga sensationer bjöds på och slutresultatet, 1-1, visar väl på att båda lagen är lika dåliga denna säsongen.

fotbollDet var derby på Gamla Ullevi, GAIS mötte Blåvitt i vad som vi hoppades på skulle bli en stor sammandrabbning. Viktigast var en spelare på plan, Gais nummer 20, Kenneth Gustafsson.

Tyvärr hjälpte det inte att han hette Kenneth, matchen i sig var en bsvikelse, vi som höll på Blåvitt var glada för segern, men det var allt.

Men en Kenneth finner sig alltid. Vädret var toppen och solbrännan bättrades på.Innan matchen var vi ute och åt en god middag och en del gjorde även stan efteråt. 

Startuppställning

Kenneth in actionVi gjorde om förra årets aktivitet när vi går på derbyt mellan Gais-Blåvitt för att förhoppningsvis få se lite trevlig fotboll och kolla in om Kenneth Gustavsson i GAIS kan göra det lilla extra för oss i Kennethklubben.

Matchen bjöd bland annat på en missad straff för Gais. Nej, dom missade inte straffen, domaren missade att ge dom den efter att en blåvit spelare tagit med hands i eget straffområde.

I slutsekundrarna gjorde IFK Göteborg mål men det dömdes på på grund av knuff på målvakt när denne hade bollen.

Så, slutresultatet blev 0-0 men kvällen som sådan var lyckad. Den började kl 17.00 på Star bowling med middag och sedan gemensam vandring till arenan. Lindblom hade fixat biljetter precis vid mittlinjen på andra raden så vi såg utmärkt. Det enda att klaga på denna kväll var nog att det blev lite kallt och tyvärr värmde inte spelet riktigt.

Och just det ja, blåvitt fick ju med sig en poäng också, det har dom inte varit så bortskämda med denna säsongen :-)