Julbord


Hamnkrogen på Liseberg är ett riktigt bra julbord. Detta har vi tagit fasta på och för fjärde året i rad fick de äras av vår närvaro. Datumet detta skedde var 30 November Jag kan tillägga att det är ett väldigt populärt julbord och man måste boka upp sig tidigt under året och kvällen var slutsåld till sista plats.
Innan julbordet startade vandrade vi runt lite i parken på olika håll. Några tog sig en fördrink på Trebello och några gjorde det på Skeppsmagasinet. En kvart innan julbordet skulle starta sågs vi utanför Hamnkrogen för att dricka lite glögg.
Vi blev elva personer som gick för att smörja våra krås ordentligt och nog blev det smörjt alltid. Först och främst har de ett förnämligt sillbord med fler sorter sill än jag kommer ihåg att räkna upp. Ett tecken på att jag åt mycket sill var hur mycket vatten jag fick sluka i mig nästkommande dygn.

Sedan följer lax och annan fisk. Kallskuret som finns i långa banor med varianter man aldrig äter/hittar annars. Det varma fick denna dag bli lite Janssons frestelse, lite prinskorv, lite köttbullar samt lite köttkorv. Varför lite av allt, jo, nu börjar jag bli rätt mätt. Traditionsenligt skall man sedan tas först ost, sedan dessert och sist julgodis. Jag var en liten rebell och blandade alla dessa tre på en tallrik.
När julbordet var avslutat var det snart strax för nöjesparken att stänga så vi splittrades upp för en del ville handla i någon av de många bodarna och någon hade lite pengar som skulle spenderas på något spelhjul. Om någon vann vet jag inte men alla gick därifrån mätta och belåtna i vare fall. Ett lyckat julbord som vi försöker få plats på till nästa år igen.
Nu tar vi ledigt för julen och ses i januari igen.

Jul innebär en massa god mat och det har vi inte varit sena att utnyttja. De senaste åren har vi ätit julbord ihop med Norrlands gille.

Skinka ost och sill inmundigas någon gång i December.