Åby

Ja. Då var det åter dags att förstärka kassan inför sommarens begivenheter. Klockan 17.00 den 24:e maj fylkades Kenneth och Kenneths för en vandring på stallbacken. Därefter intogs en delikat måltid i restaurangen samtidigt som vi spelade hej vilt på de sabla kameler som sprang runt på utsidan.

Hur det gick? Precis som vanligt. Några vann storkovan, men inte någon av oss. Vi gick som vanligt hem med en plånbok som var magrare än när vi kom.

Solndegång på ÅbyAllt är inte pengar som tur är, se bara på den fina solnedgången vi fick bevittna på Åby. Tyvärr fick vi även bevittna hästar som sprang som åsnor.

Denna torsdag var ingen ordinarie V5 omgång, det var en V75 omgång. Bra det, för då har man ju råd att missa ett par lopp. 13 närvarande personer la en 50-lapp på man och vi gjorde ett STORT V75 system. Efter tre lopp, alltså, mer än hälften återstår, då var vi väck. Dock kan vi trösta oss med att vi satte de fyra sista loppen så vi fick väldigt många rader med 4 rätt...

Vann vi ingenting då? Jo,  själv avslutade jag kvällen med att vinna 132 spänn, alltid något. Jag har lite dålig koll på hur det gick för dom andra eftersom jag var tvungen att springa lite tidigare för att hinna med bussen hem.

Summa summarum, en trevlig kväll, när man är väck efter tre lopp är det bara att skratta åt eländet.

Nästa år, då djäklar.

Vi samlas för att bygga upp semesterkassan. Besök på stallbacken, mat och inträde ingår i priset. Vi gör en rad tillsammans och delar pengarna broderligt. Naturligtvis är även Kenneths fru medbjuden.

Arrangemanget hålls tredje torsdagen i Maj.