Biljard

Biljardvinnare 2015 SKKF

16 april och man börjar känna att våren är i antågande. April är också månaden då vi har det första av årets tre kamper, nämligen biljarmästerskapet.
Vi samlades på Biljardpalatset för att få oss en mumsbit först. Och det fick vi. Utsökt mat ansåg samtliga som var på plats. Dessutom hade de ett stort utbud av drycker vilket vi alla anså vara ett plus i kanten.
Nåväl, när maten väl var uppäten var det dags för dagens batalj. Efter gruppspelet som var snabbt avklarat var det dags för dagens två suveräner att mötas i en final. #305 Lindblom och #311 Andersson ställdes i en final där bäst av tre skulle vinna.
#305 vann slantsinglingen och fick således börja med att spränga. Det märktes att det var dagens bästa spelare som möttes för det blev jämna matcher.
Lindblom vann den försa omgången med minsta möjliga marginal. Andra omgången tog #311 en stor ledning men släppte sedan upp Lindblom, eller om Lindblom tog ikapp när han fick chansen, till att de var lika med bara var sitt klot plus åttan kvar. Anderssons nerver var dock på rätt ställe och han utjämnar till 1-1 i matcher.

Detta årligen återkommande mästerskap genomfördes i sedvanlig ordning hos Kenneth Bernting i Eriksbergshallen. Sällan har vi väl kämpat så länge, men till slut stod det klart att #305 kunde koras till mästare. Var det måhända den goda maten och drycken som stärkte honom? Han är svag för sådant den gode #305.

Biljarden är den första av tre mästerskap som vi håller under året.
Den brukar genomföras på Pauls Billiard. Segraren går hem med en intäckning i segertrofén 'Kals Buckla'.

Biljarden går av stapeln den tredje torsdagen i April.

 

BiljardkennethNu skulle det åter avgöras. Vem skulle släpa hen den ärevördiga bucklan som samlat damm hemma hos #311 det senaste året.

Spelplatsen var ny för i år, Eriksbergs bowlinghall. Kenneth Bernting har investerat i ett biljardbord och det måste provas.

Det skulle visa sej att uppslutningen kunde varit bättre, endast tre kombattanter infann sej. #305, #306 och #369. #311 hade anmält förhinder och således fanns heller ingen buckla på plats.

Alltnog. Kampen tog sin början. Först ut var #306 och #369. Den senare fick på nöten och nästa match stod mellan #305 och förloraren. Det blev en ny förlust för #369, och i finalen möttes #305 och #306.

Hur skulle detta mästarmöte sluta? Spänningen var olidlig. Hela hallen höll andan. Publiken var dödstyst. #305 spränger men lyckas inte få ner någon boll. #306 tar ett djupt andetag, lägger kön tillrätta i stödhanden, siktar och stöter.

Ett sorl går genom hallen. Han sänker matchens första boll – boll nummer 8. Så det kan bli. Matchen avgjord nästan innan den hunnit börja.

Ny biljardmästare är således Kenneth #305 Lindblom.

Återstår att se hur länge #311 tänker tjuvhålla på bucklan.