Världsrekordet

Ett världsrekordförsök, hur marknadsför man det? Vi höre av oss till lite media, både tidningar och radio. Det gav lite utdelning.
P4 Radio Göteborg intervjuade mig på fredagen den 18 mars, alltså dagen innan rekordet. Även GP uppmärksammade vårt rekordförsök i förväg. Det gav lite utdelning.
Planen var att vi skulle samlas utanför hotell Eggers runt 13:30 för att sedan slå världsrekord klockan 14.00.
Jag missade en spårvagn och kom således till Drottningtorget precis klockan 13:30 och då var det redan många människor på plats.
Gärdmark hade gjort upp med Eggers om att denna dag skulle de servera Framsidans Kennethdrink till ett specialpris och så blev det också.
Tjugo i två anländer Göteborgs-Posten och börjar prata med #369 Alvén medans #311 Andersson börjar skriva upp alla som kommit till platsen för att deltaga på rekordförsöket.
Med kvarten kvar till klockan två dyker så vår spårvagn upp och med den Lindblom.
GP höll sedan en intervju med mig och jag förklarar vad rekordet går ut på.
Det var många som var intresserade av ringlinjenvagnen och det visade sig att alla ville upp i vagnen direkt. Jag stod och intervjuades och var inte med och kunde styra upp. Planen var alltså att bara Kenneth skulle upp på vagnen och inte alla andra.
Nåväl, innan rekordförsöket får vi helt enkelt köra av dem som inte skulle vara där.
Klockan blir så två och vi kör igång. Alla får ett exemplar av Kenneths nationalsång och vi klämmer i med första versen. När sången är färdig bryter jubel ut i vagnen ty vi har slagit världsrekord.


Spårvagnsresan

Det visade sig tyvärr att vi hade hyrt en för liten vagn till dagens aktivitet. Vi hade inte räknat med att så många av dem som kom och var med på rekordförsöket skulle vilja åka med på den efterföljande åkturen.
Tyvärr fick således några inte plats vilket var tråkigt. Vi får lära oss till nästa gång.
Lindblom hade varit och köpt 10 kg räkor, vin och cider. Alvén hade bryggt ett speciellt öl för dagen och om det går att läsa om på annan plats i bladet.
Spårvagnsresan började och hela Centrala Göteborg höll för öronen. Det visade sig att vi hade fått en vagn som tjuter mer än de nya italienska vagnarna, och det säger inte lite.
Färden tog oss först över till Hisingen och sedan tillbaka till fastlandet och genom Majorna bort till Långedrag. Där tog vi en kort bensträckarpaus innan vi styrde färden åter in mot stadens hjärta.
Bland de som var närvarande hade vi våra två ygnsta medlemmar i Alvéns barnbarn samt Kenneth Costanzo, som var med för fem år sedan då han bara var några månader gammal.
Åter på Drottingtorget var det några som valde att gå in på Eggers och ta sig en Kennethdrink till innan middagen.


Middag och Teater

Middag på Lisebergs Wärdshus och här var det fler respektive som slöt upp. Efter ett välkomnande från personalen kom så förrätten in som för dagen var lättrökt fjällröding. Förrätten var nog inte tillända innan Apotekarn drog sin förta historia. Det skulle bli många fler under kvällen, mer eller mindre framgångsrika.
Varmrätten var brässerad högrev och det var utsökt. Till efterrätt var det mörk chokladkaka samt kaffe. Helt plötsligt kommer personalen och vill ha betalt för vi bör bege oss till teatern så vi inte missar den.
Apotekarn går i förväg och pratar sig in till skådespelarnas loger. Där lämnar han över lite Kennethprylar till Claes Månsson. Tyvärr fotograferar han inte denna överlämning så vi får tro honom på hans ord. Ja, just det, vi skall tro på en bilhandlare.
Kvällens föreställning var Bröllop i kikarn och det är lustspelet som spelas på Vallarna som besöker Göteborg. Föreställningen lockade till många skratt och var en succé.
Efter föreställningen sökte sig alla hemåt efter en fantastisk dag.