Kennethdagen

En samling på 12 Kenneth samlades denna högtidsdag på Opalen inför vårat årsmöte. Samuelsson hade dock "bara" kommit förbi för att hämta sin 10-årsmedalj. Han skulle vidare på annat galej. Således blev vi elva friska filurer som stegade ner och tog ärtsoppa. Och det var en god sådan. Till detta serveras dryck som var och en valde själv. Soppan var så smaklig att undertecknad tog två portioner. Påföljande pannkakor brukar vara ett par stycken. Opalen knusslade inte utan bjöd oss på fyra stycken per Kenneth. Detta ledde till att en rejäl mättma infann sig hos den samlade gruppen.
När alla tillförskansat sig kaffe återvände vi så till möteslokalen för årsmötet. Det fastslogs att vår ambassadör befann sig i Hfvudstaden för att bevittna en landskamp i fotboll. Lite bedrövligt då landskampen gick av stapeln först på lördagen. Under mötets gång blev sittande styrelse omvald för ytterligare ett år. (#311 Andersson ordförande, #305 Lindblom kassör samt #306 Gärdmark som sekreterare) Styrelsen kommer även denna period att agera valberedning.
Ekonomin är på plus och vi jobbar på att så skall fortsätta vara fallet. Slutligen kom vi fram till medaljutdelning.
#369 Alvén fick sin 20-årsmedalj medans Dalén och Eriksson fick sin 10-årsdito. Extra plus till Eriksson som arbetar som lärare på Angeredsgynasiet. Han begärde ledigt från sin arbetsgivare för att kunna närvara.
Efter årsmötet var det dags för en smaskig Kennethbakelse. Den var lite tuff att få ner då man ätit sig mätt bara en timme innan. Cafe and the Bakery hade gjort ett utmärkt bakverk i år igen så bakelserna gick åt.
Full med intryck från mötet och fullt med bakelse i magen var det så dags för relax. Och till detta speciella tillfälle hade #305 och #369 bryggt ett specialöl, en högtrycks-ipa. Vid det här laget känner ni nog till att undertecknad inte är någon ölfantast men jag smakade i varje fall och det smakade inte så illa. Bra jobbat.
Efter en massa bastande och tvagning var det dags att eftersvettas i konferenslokalen innan vi begav oss till kvällens middag. Denna var belägen i skybaren på Riverton som med en bedårande utskikt över Göteborgs hamninlopp gör anspråk på bästa utsikten i restauranggöteborg.
Kenneths fru anlände och vi fick våra platser. Mat och dryck kom och alla åt med god aptit. Lite hungriga hade vi allt blivit sedan bakelsen. När mat och dryck var slut blev vi visade från vårt bord då några andra bokat efter oss och vi fortsatte i baren. När vi kände att även törsten var stillad begav sig så var och en hem till sitt. Firandet hade då hållt på i cirka elva timmar.

Världsrekordet

Ett världsrekordförsök, hur marknadsför man det? Vi höre av oss till lite media, både tidningar och radio. Det gav lite utdelning.
P4 Radio Göteborg intervjuade mig på fredagen den 18 mars, alltså dagen innan rekordet. Även GP uppmärksammade vårt rekordförsök i förväg. Det gav lite utdelning.
Planen var att vi skulle samlas utanför hotell Eggers runt 13:30 för att sedan slå världsrekord klockan 14.00.
Jag missade en spårvagn och kom således till Drottningtorget precis klockan 13:30 och då var det redan många människor på plats.
Gärdmark hade gjort upp med Eggers om att denna dag skulle de servera Framsidans Kennethdrink till ett specialpris och så blev det också.
Tjugo i två anländer Göteborgs-Posten och börjar prata med #369 Alvén medans #311 Andersson börjar skriva upp alla som kommit till platsen för att deltaga på rekordförsöket.
Med kvarten kvar till klockan två dyker så vår spårvagn upp och med den Lindblom.
GP höll sedan en intervju med mig och jag förklarar vad rekordet går ut på.
Det var många som var intresserade av ringlinjenvagnen och det visade sig att alla ville upp i vagnen direkt. Jag stod och intervjuades och var inte med och kunde styra upp. Planen var alltså att bara Kenneth skulle upp på vagnen och inte alla andra.
Nåväl, innan rekordförsöket får vi helt enkelt köra av dem som inte skulle vara där.
Klockan blir så två och vi kör igång. Alla får ett exemplar av Kenneths nationalsång och vi klämmer i med första versen. När sången är färdig bryter jubel ut i vagnen ty vi har slagit världsrekord.


Spårvagnsresan

Det visade sig tyvärr att vi hade hyrt en för liten vagn till dagens aktivitet. Vi hade inte räknat med att så många av dem som kom och var med på rekordförsöket skulle vilja åka med på den efterföljande åkturen.
Tyvärr fick således några inte plats vilket var tråkigt. Vi får lära oss till nästa gång.
Lindblom hade varit och köpt 10 kg räkor, vin och cider. Alvén hade bryggt ett speciellt öl för dagen och om det går att läsa om på annan plats i bladet.
Spårvagnsresan började och hela Centrala Göteborg höll för öronen. Det visade sig att vi hade fått en vagn som tjuter mer än de nya italienska vagnarna, och det säger inte lite.
Färden tog oss först över till Hisingen och sedan tillbaka till fastlandet och genom Majorna bort till Långedrag. Där tog vi en kort bensträckarpaus innan vi styrde färden åter in mot stadens hjärta.
Bland de som var närvarande hade vi våra två ygnsta medlemmar i Alvéns barnbarn samt Kenneth Costanzo, som var med för fem år sedan då han bara var några månader gammal.
Åter på Drottingtorget var det några som valde att gå in på Eggers och ta sig en Kennethdrink till innan middagen.


Middag och Teater

Middag på Lisebergs Wärdshus och här var det fler respektive som slöt upp. Efter ett välkomnande från personalen kom så förrätten in som för dagen var lättrökt fjällröding. Förrätten var nog inte tillända innan Apotekarn drog sin förta historia. Det skulle bli många fler under kvällen, mer eller mindre framgångsrika.
Varmrätten var brässerad högrev och det var utsökt. Till efterrätt var det mörk chokladkaka samt kaffe. Helt plötsligt kommer personalen och vill ha betalt för vi bör bege oss till teatern så vi inte missar den.
Apotekarn går i förväg och pratar sig in till skådespelarnas loger. Där lämnar han över lite Kennethprylar till Claes Månsson. Tyvärr fotograferar han inte denna överlämning så vi får tro honom på hans ord. Ja, just det, vi skall tro på en bilhandlare.
Kvällens föreställning var Bröllop i kikarn och det är lustspelet som spelas på Vallarna som besöker Göteborg. Föreställningen lockade till många skratt och var en succé.
Efter föreställningen sökte sig alla hemåt efter en fantastisk dag.

Eftersom Lilla London öppnar tidigare bara för oss på Söndag måste vi gå in via en annan dörr. Denna är belägen på teatergatan. Vi kommer sätta lappar på dörrarna som beskriver vart man skall gå in.

Väl mött på söndag.

Ärtsoppa innan årsmötet
Ärtsoppa innan årsmötet

Årets Kennethdag inföll som bekant på en söndag, inte mycket som händer i stan då men det är inget som bekymrar oss.

14 Kenneth samlades på Lilla London för årsmöte, ärtsoppa, pannkakor, punsch samt Kennethbakelse.

program

Programmet inför söndagen den 22 mars ser ut som följer.

12.00 Ses vi på Lilla London där Kennethfirandet börjar som sig bör med årsmöte samt ärtsoppa, pannkakor, punsch, och dryck för bara 50 kronor. 


15.00 Humning och mumning på Opalen. Vi relaxar och bastar som sig bör. Handduk finns att låna på plats, dock behöver du badbyxor om du ämnar vara med och sitta ute i relaxen och planerar att bada i bubbelpoolen. Kostnad 50 kronor.

17.00- Daniilo Vi kommer även, om någon bra film visas, att ta ett biobesök innan maten. Kenneths fru är välkommen på kvällsaktiviteten.

Väl mött på söndag.