Kenneth på Liseberg 2010Vi var sju Kenneth samt tre fruar som samlades utanför Lisebergs huvudentré och styrde stegen mot Applåd. Detta första stopp som vi alltid gör för att smörja kråset, fukta strupen samt välja ut vilka grenar som skall avverkas. När dagens fem grenar blivit utvalda gav vi oss av för att börja kampen. Då ansluter Ambassadör Söderlund och eftersom han är törstig är inte vi sämre bröder än att vi gör honom sällskap. Nästa anhalt blir alltså Tyrolen.

Så, när alla har druckit ur ger vi oss så av till första grenen för dagen som är Skee-ball. Denna gren lyckas Andersson bemästra och jakten på en andra raka femkampseger har startat. Väl vid Skee-ball pratar vi med tjejen som växlar in pengar och hon rekommenderar oss att byta ut dump-the-ump mot något annat eftersom spikslaget som är vår nästa gren är identisk. Hon rekommenderar ankskjutning istället så det får bli vår tredje gren. Spisklaget går även det Anderssons väg och efter två grenar har han två förstaplatser. Säg den lycka som varar. Ankskjutningen görs med en typ av paintballgevär. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem som vann denna gren men Andersson blev i varje fall sexa och så var den dagen förstörd för hans del, skulle man kunna tro. Fjärde grenen var vattenpistol och den vann Söderlund på 160p tätt följd av Kullberg och Andersson på 150.

Efter alla dessa aktiviteter var vi bara tvungna att ta en vätskekontroll samtidigt som totalpoängen efter fyra grenar räknades ut. Det visade sig att andersson var i ledning, tätt följd av Lindblom och Kullberg. Inför den avslutande skjutningen blev det som så att det var just de sistnämnda herrarna som sköt bäst med 43 poäng vardera. Eller, bäst sköt egentligen Apotekar’n med hela 47 poäng men det var efter att han hade skjutit sin tävlingsomgång. Värst sköt nog Lööf som lyckades med konststycket att både missa tavlan samt sätta en tia. Andersson kammade hem en tredjeplats och då visade det sig att det krävs en särskjutning för att skilja på honom och Lindblom som båda låg på delad förstaplats efter avslutade fem grenar.

Andersson, i egenskap av regerande mästare, fick skjuta först och skrapade ihop 39 poäng. Lindblom gör sen inte mer än vad som behövs och skjuter hem segern med 40 poäng men han var nervös inför sista skottet.

Linblom således ny femkampsmästare och den fina prisutdelningen hölls på Cafe Åkaj där Gärdmark delade ut sitt hemliga pris till vinnaren. Denna gång var det fyra snapsglas med tillhörande trädetalj som var priset.

Efter avslutat prisceremoni hade klockan närmat sig stängningsdags och vi fick vandra hem i sommarnatten.

Femkampssegern till trots, dagens meste vinnare var Alvén fru Birgitta. Hon vann så mycket priser på spelhjulen så hennes väska blev överfull av allt godis. Minste vinnare var nog Lerneryd, var det någon gren han inte kom sist i? Hur som helst, han heter Kenneth och då är man alltid en vinnare.

Bilder finns i vårat bildgalleri.