Femkamp

Sex stabila kombatanter ställde upp på höstens första aktivitet på Liseberg. Kvällen till ära var det både bluesmusik på Taubescenen samt svängigt dansgung från Polketten. Inget av detta brydde vi oss om då det var femkamp som var det stora målet för oss under denna ljumma sensommarkväll.
Bord var bokat och sex Kenneth samt ett par Kenneths Fru slog sig ner för att dinera på Stjärnornas krog. Efter smaklig spis och dryck valdes det så ut grenar och sedan var det ut i parken och kampen började.
Så efter ankjakt, vattenpistol, barstopp, skee-ball, huggstubben, barstopp igen samt det avslutande luftgeväret var så kampen över. Vill här bara föra till protokollet att barstoppet inte är poänggrundande.
Inför den avslutande skyttegrenen leder #311 Andersson med tre poäng jämfört med #305 Lindblom. Och skyttet blir spännande eftersom Lindblom skjuter bäst av alla (tillsammans med Gärdmark). Andersson är dock inte så mycket sämre och placerar sig på en tredjeplats. Detta gör att han tar vinsten med minsta möjliga marginal.
I prispotten var som brukligt Apotekar's hemliga pris. Till dagen beståendes av tre som priser.
Förstapristagaren fick en tomtedräkt till en glöggflaska. Andrapristagaren en liten skldpadda i porslin. Tredjepristagaren var Gärdmark själv så fyran i tävlingen, Kullberg, fick mottaga en liten bil.
#305 hade med sig sin fru. Hon plockade hem flera vinster från spelhjulen och var klart nöjd.
SMHI hade utlovat regn men det valde att hålla sig borta hela kvällen men när jag precis hade kommit hem började det att störtregna. Ibland har man tur.

SKKF på Liseberg 2013Efter en hård kamp utsågs #311 Andersson till femkampsmästare anno 2013.

Vi testade ett nytt grepp i år och istället för som vanligt lägga femkampen på sista torsdagen i augusti la vi den på dito fredag. Det blev ett litet manfall och vi blev fyra som dök upp. Fast detta ledde å andra sidan till att det blev en väldigt jämn kamp. Vi möttes på Applåd för att smörja kråset och fukta strupen. Samtidigt valdes dagens fem grenar ut. Det blev skee-ball, vattenpistol, ankjakt, huggkubb samt luftgevär.

Vi inhandlade alla var sitt femkampshäfte som består av fyra femkampsgrenar á 10 kronor och en för 20. Dessutom ingår tre spelbiljetter på valfritt hjul. Det roliga i detta är att tre av de grenar vi valt kostade 20 kronor, alltså ett rätt menlöst häfte kan man tycka. Hur som helst, vi satte igång med skee-ball och där visade #305 Lindblom att han var starkast. Tätt följd av #369 Alvén.

Därefter blev det vattenpistol och samtidigt som det satte igång drog även en rejäl regnskur in över oss och det blev en lite blöt gren som Apotekar'n storstilat tog hem med 180 poäng. Även denna gång slutade Alvén tvåa.

Nästa gren var Ankjakt och åter igen stod Lindblom som segrare. Denna gång med #311 Andersson på en andraplats.

Regnet fortsatte att ösa ner och vi tog en vätskekontroll på Tyrolens uteservering. Under tiden vi släckte törsten valde regnet att göra uppehåll och vi begav oss till fjärde grenen i dagens batalj, nämligen Huggkubben. På vägen dit stannade vi till och spelad på ett chokladhjul och Apotekar'n  passade på att vinna en stjärnvinst. Huggkubben går ut på att man slår på stubbar som är uppstudsiga. Här tog #311 Andersson hem en storseger. Nu var det dags att räkna ihop poängen innan sista grenen för att se ställningen. Det visade sig att vi var tre personer som hade chans på slutsegern. Den enda som var avhängd var #306 Gärdmark.

Eftersom Lindblom låg i ledning fick han börja. Nerverna verkade ta ut sin rätt och han sköt 50 poäng av 70 möjliga. Parallellt med Lindblom sköt apotekar'n en träningsomgång. Han fick 66 poäng och vann en liten Twistpåse. Alvén som låg tvåa var på tur. Han sköt 55 poäng. AndeRsson sköt sedan 61 poäng. Skulle Apotekar'n nu Skjuta likt han gjorde i sin träningsomgång skulle vi tre som redan skjutit hamna på en delad förstaplats.NErverna svek honom dock lite och det blev 59 poäng från hans sida och #311 stod som slutsegrare. Han vann Apotakrns hemliga pris som i år var ett rakvatten från Kenneth Cole. Tvåan Lindblom vann en ficklampa som hade hel och halvljus. #369 vann en vilstol till sin mobil.

Kenneth framför Applåd 2011Årets femkamp såg ut att bli en spännande tillställning men utmanaren sköt bort sig i sista grenen.

Sju Kenneth plus fyra fruar dök upp denna sista, småregniga, torsdag i Augusti. Krås behövde smörjas och strupar fuktas innan vi drog igång så stegen styrdes direkt till Applåd där även dagens grenar valdes ut. Woody, Skee-Ball, Ankjakten, Waterball samt Luftgevär blev dagens grenar.

Att få med sig skocken med Kennethar visade sig vara svårare än någonsin innan. När vi så väl kom in i spelhuset för att köra Woody försvann allas vår ordförande, för att spela på någon annan maskin och sedan blev det en jättekö efter oss. Det var på håret att han inte blev diskad i den grenen. Segrande ur den bataljen var Andersson.

KennethDå jag dagen innan femkampen fick mitt andra barn infann jag mig inte till densamma.

Jag har inte fårr någon information om vilka grenar som utfördes men har fått kännedom om att Alvén denna gång kammade hem Apotekarn's hemliga pris.

Hoppas få en mer utförlig rapport inom kort.

Kenneth på Liseberg 2010Vi var sju Kenneth samt tre fruar som samlades utanför Lisebergs huvudentré och styrde stegen mot Applåd. Detta första stopp som vi alltid gör för att smörja kråset, fukta strupen samt välja ut vilka grenar som skall avverkas. När dagens fem grenar blivit utvalda gav vi oss av för att börja kampen. Då ansluter Ambassadör Söderlund och eftersom han är törstig är inte vi sämre bröder än att vi gör honom sällskap. Nästa anhalt blir alltså Tyrolen.

Så, när alla har druckit ur ger vi oss så av till första grenen för dagen som är Skee-ball. Denna gren lyckas Andersson bemästra och jakten på en andra raka femkampseger har startat. Väl vid Skee-ball pratar vi med tjejen som växlar in pengar och hon rekommenderar oss att byta ut dump-the-ump mot något annat eftersom spikslaget som är vår nästa gren är identisk. Hon rekommenderar ankskjutning istället så det får bli vår tredje gren. Spisklaget går även det Anderssons väg och efter två grenar har han två förstaplatser. Säg den lycka som varar. Ankskjutningen görs med en typ av paintballgevär. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem som vann denna gren men Andersson blev i varje fall sexa och så var den dagen förstörd för hans del, skulle man kunna tro. Fjärde grenen var vattenpistol och den vann Söderlund på 160p tätt följd av Kullberg och Andersson på 150.