Deltagare Boulen
Deltagare Boulen

Förra året när vi planerade vårens program föreslog #369 Alvén att vi skulle prova på boule. Det passade inte in i programmet då men till årets program la vi till det. Och det var en bra idé.
Spelet som vi alla spelat med platklot från macken där minst ett av kloten tappat lite eller allt vatten och var i princip omöjligt att kasta skulle nu alltså provas på i mer kontrollerade former.
Vi möts således upp på Boulebar i Rosenlund och kvällen börjar med middag som inte helt oväntat går i franska tecken. Denna kväll var mitt i sportlovet och så mycket människor var inte närvarande så servicen vi fick var ypperlig.


Efter mat och dryck fick vi bege oss ner (det finns banor på både entré och källarplan) till våra banor. Vi valde att spela man mot man istället för att göra upp lag. Hade vi innan vetat hur lång tid ett spel skulle vi ta kanske vi skulle tänkt annorlunda.
Spelet var inte alltid så lätt som man skulle kunna tro, säkra ledningar blev till snabba förluster. Enkla kast gick åt skogen samtidigt som svåra kast kunde bli hur lyckade som helst.
När det var klart för sista matcherna kunde faktiskt vem som helst stå som slutsegrare. Väl klara fick dock Lööf, Lindblom och Gärdmark se sig besegrade av #311 Andersson som tog hem första bouletiteln.
Denna aktivitet kommer åter nästa år.