Inget startar igång dig efter sommaren som Kennethklubben Framsidans femkamp på Liseberg den sista torsdagen i augusti. Man träffas och pratar med varandra vad som hänt under sommaren och alla har något kul att berätta. Denna dag var av någon anledning väldigt fullbokad på Liseberg men #305 Lindblom lyckades fixa ett bord genom att gå dit lite tidigare. Vad vi övriga inte uppfattat var att sista beställning var 18:15 för det var en ny sittning 19:00. Då vi träffades 18:00 utanför Huvudentrén och en del tog vägen förbi baren innan de satte sig till bords hann alla inte beställa mat. Detta är dock inget som knäcker en Kenneth utan glada i hågen lämnade vi så Stjärnornas krog leende.

Tävlingsgrenar för dagen var Vattenpistol, Skeeball, Träslaget, Ankskytte och Luftgevär. #311 Andersson placerade sig bra i ett par grenar, så gjorde också ambassadör #3 Söderlund. Tidigt stod det även klart att Malm och Lööf inte var här för att vinna denna kväll.
Som brukligt har vi en vätskekontroll på Tyrolen och vi försökte hitta sittplats till oss allihopa. Vi fick låna platser på ett bord där det satt ett par unga tjejer. Vi presenterade oss som Kennethklubben och undrade om vi fick sitta bredvid dem. ”Ja”, säger den ena tjejen, ”min pappa heter Kenneth”. Jag bad att få telefonnumret till hennes pappa utan framgång.
Nåväl, efter vätskekontrollen gick vi vidare till den avslutande grenen luftgevär. Det är tradition att vi avslutar med den och säkra segrare har sett sig slagna där förut. Dagen till ära var dock #311 för stabil och klarade av att hålla de andra stången. På Hotell Gasten avslutades kvällen med mer dryck och prisutdelning. Som vanligt delades priset ”Apotekarn’s överraskning” ut. Det är #306 ”Apotekarn” som köper in ett okänt pris till varje år. Denna gång var det ett underlägg som man kunde ställa upp och förvandla till ett fruktfat. Mycket stiligt pris.
Tillägg:
Dagen efter vårt besök kunde man läsa i lokaltidningen om någon som gått bärsärk på ett av chokladhjulen. Det var dock ingen av oss då vi bara erbjuder muntra miner när vi är på Liseberg.