Vad har dessa två kändisar gemensamt? Svar kommer.

Fredagen den 8 juli, en högsommardag av de få hittills i år, samlade totalt 13 Kennethar med respektive vid Lilla Bommens gästhamn kl 17.00. I strålande sol sveptes dom sista egenbryggda Kennethölen som var kvar sedan vårt 20-årsfirande. Klockan 17:45 gick vi ombord på det fina fartyget M/S Carl Michael Bellman för en fyra timmars färd runt Hisingen.

#305 Lindblom var ansvarig för oss ombord, han hade förbokat maten för de flesta som bestod av Bellmans ugnsbakade torskrygg med skaldjurssås, färskpotatis, säsongens primörer toppat med färska räkor. För en del hungriga som mig själv, blev det att grunda med en västerbottenpaj med löjrom och crème fraiche.

Sista rynkorna runt midjan fylldes ut med en Bellman cheese cake samt kaffe och likör.
Som sagt i strålande sol passerade vi Bohus glasbruk där mannen som gjort Coca-Colaflaskan har jobbat. Vidare förbi Bohus fästning och Kungälv där Göteborgs Kexfabrik ligger. Vidare under motorvägsbron där E6 går till och från Oslo.

Nästa stora minnesmärke att passera var Ragnhildholmen, en ruin av en borg från 1200-talet som tillhör den bördiga Hisingen. Sedan passerar vi småbåtshamnen Björlanda Kile. Med sina 2500 båtplatser är den norra Europas största hamn.

Nu svänger vi av söderut förbi Björkö och Kalvsund och kommer ner till Rivöfjorden och inloppet till Göteborg. Där på risholmen står Big Glenn, Sveriges största vindkraftverk 145 meter högt och kan leverera ström till att värma upp 3000 villor med.

Efter fyra härliga timmar var vi tillbaka till Lilla Bommen, mätta och belåtna. Samma antal Kennethar med respektive lämnade båten. Således saknades ingen denna sköna sommarkväll. För en del låg Casinot nära, natt gick ihop till tidig dag när man gick ner i snarkofagen.